Reklamlar

19 Ocak 2011 Çarşamba

Pilotlar En Az 2 Pit Stop Yapmak Zorunda Kalacak



















Pirelli, sezon öncesinde yarışlara heyecan katma sözünü tutarak, 2011'den pilotların birden fazla pit stop yapmak zorunda kalacakları lastikler üretileceğini söyledi.

Bridgestone'un ardından bu sezon ilk kez yarışlara çıkacak olan Pirelli, geçtiğimiz yılki açıklamasında, agresif lastikler üreterek seyir zevkinin artmasına katkıda bulunmak istediğini duyurmuştu.

Autosprint'de yer alan habere göre, İtalyan lastik üreticisi, bir yarışta her pilot için en az iki veya üç kez pite girmesini gerektirecek lastikler tasarlıyor.

Habere göre, agresif lastiklerin üretilmesine yönelik talep, FOTA'nın teknik çalışma grubundan geldi. Buna göre, ortalama sadece 30 turda bir lastik değişimini gerektirecek sert hamurlu tasarımlar üzerinde çalışılıyor.

Bu arada Pirelli, takımların grup testlerinden sonra karar vermesini istemesine rağmen, Abu Dabi'de suni olarak ıslatılan pistte yaptığı testlerin ardından 2011 lastik seçimlerini sonuçlandıracak.

Pirelli'nin F1 sorumlusu Paul Hembery, dün Yas Marina'da yaptığı açıklamada, "Bu testler bize, lastik gelişim sürecimizi neticelendirecek çok faydalı bilgiler sağlayacak" demişti.