Reklamlar

27 Ocak 2011 Perşembe

Schumi: "8. Kez Şampiyon Olabilirim"


















Michael Schumacher, geçen sene zor zamanlar geçirmesine rağmen sekizinci şampiyonluğu alabileceğine inandığını söyledi.

Alman pilot, üç senelik ayrılığın ardından spora geri döndü ama büyük başarılar beklenmesine rağmen, Mercedes'in yeteri kadar iyi bir araç üretememesi, ön lastiklerde yaşadığı sıkıntılar vs nedenlerinden dolayı istenen sonuçlardan uzak kaldı.

Yine de 2010 sezonu sonlarında ortaya koymuş olduğu performans gelişimi ve bu sene Mercedes'in daha iyi bir araç üretme umudu ile Schumacher, umutlarının hâlâ canlı olduğunu belirtti.

F1Racing'in bu ayki sayısında özel söyleşisi bulunan Schumacher, 2011'de şampiyon olmayı bekleyip beklemediği sorusuna "Kesinlikle. Bakın. Üç yıllık bir projemiz var. Şu anki çok açık ki istediğimiz yerde değiliz. Geri dönüş için çok çaba sarf ettik ve şansımız olduğu konusunda iyimseriz"

"Ama Formula 1 tarihinde, bu seviyelerde geri dönüp hemen ilk senede kazanan var mı? Çok nadiren"

"Bu yüzden, bu sene galibiyetler için mücadele edebileceğimden eminim. Şampiyonluk için de mücadele edebiliriz. Öyle umuyorum. Bir görev için buradayım ve başarılı olmak istiyorum. Performans göstermek istiyorum. Bunun için her şeyimi ortaya koyacağım. Ve 2011'de bu olmazsa, son sene yapmak zorunda kalacağız"

Mercedes GP, yeni aracı W02'yi, Valensiya'daki testlerin ilk günü tanıtacak.