Reklamlar

4 Şubat 2011 Cuma

McLaren, MP4-26'yı Tanııtı















McLaren 2011 sezonunda yarışcağı araç olan MP4-26'yı Berlin'de tanıttı.


Yeni McLaren aracında, yüksek burun, radikal ve yüksek L şeklindeki sidepodları ile hava kutusundaki değişikliklerle dikkat çekiyor.

Araçta, Renault'nun bu hafta Valencia'da kullandığı tasırımdan farklı olarak, standarda yakın egzoz tasarımın yer aldığı görüldü.

Jenson Button MP4-26'nın örtüsünün indirilmesinin ardından yaptığı konuşmada, takımın yeni aracı mümkün olduğunça geç bir tarihe bırakmasının doğru bir karar olduğunu savundu.

Geçici araçla, yeni Pirelli lastiklerine yönelik çalışmalara yoğunlaştıklarını ifade eden Button, yeni aracın geliştirilmesine daha fazla zaman ayrılmasının bir avantaj olduğunu söyledi.

Button rakiplerini işaret ederek, "Eminim ki, onlar da (kendilerine göre) avantaj sağladıklarını düşünüyorlar. Çünkü hazırladıkları yeni araçla sürüş yaptılar, araç ayarları, KERS ve arka kanat üzerined çalıştılar. Ancak biz takım olarak KERS'i tanıyoruz. Bu önemli" diye konuştu.

İngiliz pilot, "Bizim için aracın üretiminde mümkün olduğunca zaman geçirmek ve piste rekabetçi bir paketle çıkmak önemliydi" dedi.

McLaren için en iyi durumun geçici araçla Valencia'ya giderek yeni Pirelli lastikleri üzerinde çalışmak olduğunu kaydeden Button, "İyi oldu, çünkü lastikleri kıyaslayabildik. Bu kadar sürüş yapmasaydık bu bir kayıp olurdu" ifadelerini kullandı.

Bu arada Button, bu sezon, bütün kış sezonu hazırlıklarını birlikte geçirdikleri için McLaren'la kendini daha çok bütünleşmiş hissettiğini söyledi.


Foto Galeri