Reklamlar

11 Şubat 2011 Cuma

Rosberg Bahreyn Güncellemelerine Güveniyor















Nico Rosberg, sezonun açılış yarışı olan Bahreyn Grand Prix'de kullanılması planlanan güncellenmiş paketin Mercedes GP'nin performansını ortaya çıkaracağını ifade etti.

Mercedes şu ana kadar testlerde hiç sıralamanın tepesine çıkamadı. Rosberg dün Jerez'de lider Massa'dan 3.2 saniye daha yavaş bir zamanla 9. sırada yer aldı.

Aracın bariz şekilde görülen hız problemine ilişkin bir soruya Rosberg, "Evet, fakat bunu bekliyorduk. Sonuçta bu geçici araç. Bahreyn'de kullanacağımız paket bu değil" dedi.

Rosberg, "Bu araçla sadece mümkün olduğunca kilometre yapmamız lazım. KERS, soğutma gibi sistemlerin çalışıyor olması, dayanıklılık önemli" diye konuştu.

Mercedes GP'nin rakiplerine göre konumunu belirlemenin imkansız olduğunu vurgulayan Alman pilot, "Ancak Bahreyn'de yeni parçalar eklendiğinde bu belli olur" dedi.

Rosberg, "Bahreyn için çok ciddi bir hazırlığımız var. İşte bu yüzden şu anki zamanlara bakmıyorum. Diğerleri de ileri dönük adımlar atmış olabilirler fakat durum hakkında konuşmak imkansız" ifadelerini kullandı.

Dün arka kanadının çalışmadığını kaydeden Rosberg, "Bu durum, tur zamanından epey götürdü. Gerçekten daha ilk günlerdeyiz" dedi.