Reklamlar

25 Mart 2011 Cuma

Antreman Sonrası Pilotların Demeçleri



















Avustralya GP cuma antreman turları sonrası pilotların verdiği demeçler


Button:

"Dayanıklı olduğumuz, bu da harika bir şey. Kışın buna sahip değildik. Bu yüzden sonunda istediğimiz kadar çok tur atabileceğimiz bir araca sahip olmak harika. Ayar çalışmaları yapıp aracı geliştirebiliyorsunuz. Olumlu bir gün. Derecelere hâlâ bakmada fayda görmüyorum. İnsanlar farklı şeyler yapıyorlar ve KERS, arka kanat vs gibi farklı şeyler var. Kendimizden geçmedik. Olumlu bir gündü. Çünkü çok fazla sürüş yaptık ve farklı yakıt yüklerinde araçtan iyi hisler aldık. Yeni egzoz araca kesinlikle performans kattı. Çok daha iyi durumda. Aracın hakimiyetini daha bir bütün haline getirdi. Arkada yere basma kuvveti olduğunda, bunu öne ekleyebiliyorsunuz ve ardından lastikleri ısıtıyorsunuz. Lastiklerin istikrarı daha iyi. Kolay değil; hâlâ bozulma var. Ama testlerdekinden daha iyi. Herkeste durum aynı mı bilmiyorum"

Hamilton:

"Sadece kendi programımıza odaklanıyorduk ve diğerlerinin ne yaptığı konusunda herhangi bir fikrim yok. Aracımız, testlerden sonra biraz gelişmiş gibi; bu da bizim için olumlu. Diğerleri kadar rekabetçi olup olmadığımızı bekleyip yarın göreceğiz. Lastikler çok iyi davranış sergiliyor. Bozuluyorlar hissi vermiyor. Ömürleri iyi seviyede. Umarım bu hafta sonu puanlar alırız. Olumlu hislerim var. Bugünkü tutunma seviyesi ileri yönde büyük bir adım gibi. Diğerlerinin yakıt yükünü bilmiyoruz ama aracımız, birkaç hafta öncesine göre büyük gelişim kaydetmiş görünüyor."

Vettel:

"Sezona heyecanlı bir başlangıç oldu; Melbourne'de her zaman çok şey olup biter. Bugün çok tur atabildik ama hava biraz zordu. Yağmur yağmaya başladı ama sonrasında tekrar pist kurudu; bu da farklı şeyleri denememizi zorlaştırdı Buna rağmen rakiplerimize göre nerede olduğumuz konusunda iyi bir fikir edindiğimizi düşünüyorum. Her şeyi hesaba katarak, memnun olabileceğimizi düşünüyorum. Pek fena değiliz gibi ama bekleyip görmemiz gerek."

Webber:

"İkinci antrenmanın sonunda biraz Melbourne yağmuru gördük.; burada her zaman işler aldatıcıdır. Ama genel olarak bizim için oldukça iyi bir gündü. Yapılacak hâlâ bazı işlerimiz var. Pistte bazı hızlı adamlar bulunuyor. Bu pistte sonunda lastikleri denemek iyiydi. Araçta yeni olan her şeyi denedim. McLaren hızlı görünüyor ama Ferrari için bir şey diyemezsiniz, çünkü onlar Cuma günü biraz daha fazla yakıtla çalışır"

Alonso:

"Yeni bir şey yok, başka ne görmeyi bekliyordunuz? Bu iki serbest antrenman seansı, takımların birbirlerine göre gerçek güçlerini ortaya çıkarmadı. Bu sabah Red Bull iyi gitti; öğleden sonra sıra McLaren'indi. Bizimle Mercedes bu karışımın içindeydi ve Williams ile Renault da rekabetçi göründü. Galibiyet için şansı olabilecek birçok takım var ve dolayısıyla iyi bir Cumartesi geçirmek gerektiği ortada; önden başlamak istiyorsanız hata yapmamalısınız. Yarış sırasında çok esnek olmamız gerekiyor. Çünkü şu anda, hangi turda pite girmemizin en iyisi olduğunu tam olarak söylemek için çok az şey biliyoruz. Bugün gördüğümüz kadarıyla bir setle belki 10 tur, belki de 30 tur atılabilir. Aracın çalışmasından memnunum. Başta biraz önden kayma vardı ve ön tarafta tutunma konusunda hâlâ mükemmelden uzağız. Ama beklediğimden daha iyi gitti"

Massa:

"Gördüğümüz kadarıyla yumuşak lastikler, beklediğimizden daha az bozuluyor. Ama yarışta yine de böyle olacaksa bunun üzerine çalışmamız gerek. Mesela bu pist, testlerimizin çoğunu gerçekleştirdiğimiz Barselona'ya göre lastikler üzerinde daha az sert. Bu sene her piste göre lastiklerin davranışları üzerine çalışmak hayati önem taşıyacak. İki çeşit lastik arasındaki performans farkı çok belirgin. McLaren ve Red Bull çok güçlü görünüyor ama tempoda olabilecek diğerleri de var"

Schumacher:

"Şartlar işleri aldatıcı ve ilginç hale getirdi ama bugün çok şey öğrendik. Özellikle önceden çok ağır bir şekilde eleştirilen lastikler bugün oldukça iyi çalıştı. Bugün Pirelli'lerle sürmek memnuniyet vericiydi."

Rosberg:

"Lastikler kesinlikle beklenenden çok daha iyi, daha az bozulma var. Yarış için bunun iyi bir şey olması gerekmez ama çok bozulma olmaması mantıklı. Hiç fikrim yok. Strateji uzmanı değilim. Beklenenden daha iyiydiler ve bunun strateji açısından ne anlama geldiğini görmemiz gerek. Belki de artık 4 pitstop olmaz, bundan daha az olur. Kabaca, umduğumuz yerdeyiz. Ama hiç fikrim yok. Ön taraf birbirine oldukça yakın görünüyor ve bunun ortasında olabileceğimizi düşünüyorum. En önde kim olacak? Hiç fikrim yok"

Petrov:


"Oldukça olumlu bir gündü. Fena değiliz. Herhangi bir mekanik sorun yaşamadık. İyi bir iş çıkardık ve henüz zorlamaya başlamadık. Yarın sıkı bir şekilde zorlayacağız. Lastiklerin çalışma şekline biraz şaşırdık. Tek sorun ısıtma, çünkü hava çok soğuk"

Heidfeld:

"Bugünün iyi geçtiğini düşünüyorum. Ayarlar üzerine beklenenden fazla zaman harcadık. Bu yüzden istediğimiz kadar çok tur atamadık. Araç iyi durumda Ama hâlâ gelişebileceğimizi düşünüyorum. Sert lastiklerle yeterli tutunmayı elde etmek zor. Yaşadığımız küçük sorunlar da sonunda uzun bir sürüş yapamaması sağladı. Ayrıca ıslak şartlar, araç hakkında bir şeyler öğrenmek için ideal değil. Ama yine de oldukça kuru kalması konusunda şanslıyız. Nerede olduğumuzu söylemek hâlâ çok zor. Ama düne göre daha iyi bir resim var önümüzde"

Barichello:

"Oldukça düzgün bir gündü. KERS'i sürekli kullanabildik; bu araçta bu ikinci defa oluyor. Bugün biraz rekabet gösterdiğimizi düşünüyorum. Ama bunu ayakta tutmak için bazı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Cuma günümden keyif aldım. Bu yüzden iyi bir hafta sonu bekliyorum"

Maldonado:

"Bu sabah biraz zordu. Çünkü pisti tanımıyordum. Bu yüzden seansın çoğunu, alışmayla geçti. Oldukça kaygandı. Öğleden sonra ise uzun sürüşlere yoğunlaştık ve aracın performansından memnunuz. Uzun sürüşlerde iyi olduğumuzdan tur dereceleri açısından yarın gelişebileceğimizi düşünüyorum. Hafta sonunun geri kalanı için kendime güveniyorum"