Reklamlar

31 Mart 2011 Perşembe

Newey'den KERS Sözü


















Adrian Newey KERS problemini çözeceklerini söyledi.

Red Bull tasarımcısı Adrian Newey, Avustralya Grand Prix'de Sebastian Vettel'in kazanmasına rağmen, yarış öncesinde stresli bir hafta sonu geçirmelerine neden olan KERS problemini çözeceklerini söyledi.

Vettel, Albert Park'ta her ne kadar en yakın rakibinin 22 saniye önünde olsa da, Newey, yarış için kafasında tasarladığı aerodinamik paketi tümüyle piste yansıtamadı.

Newey yaptığı açıklamada, "Oldukça stresli bir hafta sonuydu. KERS sistemimiz konusunda birçok dedikodu yapılıyordu. Aslında niyetimiz KERS'le yarışmaktı, tüm hafta sonunda da bu düşüncedeydik ancak bazı güvenlik problemleri yüzünden, cihazı çıkarmak zorunda kaldık" dedi.

Herşeyden önce ve en önemlisi, sistemin güvenli olduğunu denemek zorunda olduklarını kaydeden Newey, "Eğer bu konuda hiçbir endişemiz kalmazsa, KERS'le yarışmaya karar vereceğiz" diye konuştu.

Problemin "göreceli olarak önemsiz" olduğunu ifade eden Newey, "Biz bu sahada uzman değiliz. Dolayısıyla bir öğrenme süreci içindeyiz. Malezya'da Cuma akşamı bir karar vereceğiz" şeklinde konuştu.