Reklamlar

8 Şubat 2011 Salı

Kubica 'Mükemmel' Şekilde İyileşiyor

















Kubica'nın kazanın ardından tedaviye mükemmel bir şekilde tepki verdiği ve iyi bir şekilde iyileşmeye devam ettiği açıklandı.

Kubica'nın en az 3 gün daha yoğun bakımda tutulacağı ifade ediliyor. Bununla birlikte doktorlar, Pazar günü gerçekleştirilen 7 saatlik ameliyattan bu yana Kubica'nın durumunun ümit verici şekilde iyi yönde geliştiğini söyledi.

Santa Corona Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Şefi Giorgio Barabino, Polonyalı pilotun şu ana kadarki iyileşme sürecinin "mükemmel" seviyede olduğunu kaydetti.

Barabino, ivg.it internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, kazanın şiddeti düşünüldüğünde Kubica'nın durumunun iyi olduğunu söyledi. Barabino, "Cerrahi müdahale sonrasında herhangi bir enfeksiyon durumu nüksetmedi. Kolda kan dolaşımı iyi durumda. Vücudun hayat parametreleri de normal değerleri içinde. İyi bir tıbbi süreç gerçekleşti" dedi.

Bundan sonraki süreçte de Kubica'nın durumunun iyi yönde gelişmesinin beklediklerini dile getiren Barabino, "48 saat ila 72 saat arasında bir süre daha yoğun bakımda kalacak. Bu arada tabi kol ve eline yönelik her türlü kontroller icra edilecek" diye konuştu.

Barabino, "İyileşme sürecine gelince, ilk günün ardından, gelecek için iyimseriz. Hasta tedaviye mükemmel şekilde tepki veriyor" dedi.

Barabino, "Bir hafta içinde, kaş ve vücudunun değişik yerlerindeki çatlaklara yönelik bir cerrahi müdahale daha yapılabilir" şeklinde konuştu.