Reklamlar

1 Şubat 2011 Salı

Team Lotus, T128'i Gösterdi
















Team Lotus, 2011 sezonunda yarışacağı T128 2011 adlı aracın örtüsünü kaldırdı. Tasarım geçen sezonkine oranla daha agresif gözüküyor ve takım 2011'de orta bölüm mücadelesi vermeyi planlıyor.

T128, ilk olarak Çarşamba günü, Valensiya testlerinde ortaya çıkacak. Fakat Lotus aracın farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını resmi sitesinde yayınladı.

Resimlerden görüldüğü kadarıyla araç daha kompleks bir ön kanat tasarımına sahip, sidepod kenarları sivriltilmiş ve burun yükseltilmiş. Havakutusu tasarımı Mercedes'in 2010 aracını hatırlatıyor.

Lotus, T127'nin sadece gride girebilmek için yeterli bir araç olduğunu fakat T128'in planlarının çok daha büyük olduğunu açıkladı. Ayrıca yeni araç Renault V8 motoru ve Red Bull'un aktarma sistemi ile daha da güçlü bir hale geldi.

Takımın teknik lideri Mike Gascoyne, T128 ile beraber Lotus'un hedeflerine ulaşacağına inanıyor.

'Bence, araç her açıdan ön bölüm mücadelesi veren bir araca benziyor. Biz hedefimizin orta sıradaki takımlarla mücadele etmek olduğunu söylemiştik ve bunu başarabiliriz.'

Takım patronu Tony Fernandes ise Team Lotus hakkındaki görüşlerini 'T128'in lansmanı Team Lotus için çok büyük bir adım oldı ve tüm takıma bu aracı hazırlarken gösterdikleri azim ve özveriden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Renault ve Red Bull'a da bize sağladıkları teknolojilerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bizim ilerlememizi sağladılar ve harika takım partnerleri oldular.' sözleriyle ifade etti.

Takımın Lotus ismi ile yaşadığı yasal sıkıntılardan sonra aracın isminin T11 olması bekleniyordu, fakat Fernandes bu konunun hallolduğunu söyledi ve efsanevi Lotus takımının bir devamı niteliğinde olan T128 ismi kullanıldı.