Reklamlar

27 Mart 2011 Pazar

Horner: "KERS Kullanmadık"


















Red Bull takım patronu Christian Horner, takımın, Cumartesi gününden itibaren RB7'de KERS kullanmadığını açıkladı.

Vettel'in pole pozisyonunu kazanmasının ardından, takımın sadece startta da olsa yenilikçi KERS sistemini kullanmayı planladığı söyleniyordu. Ancak Horner, BBC'ye yaptığı açıklamada, dayanıklılık endişelerinden dolayı sistemi kullanmama yönünde karar aldıklarını belirtti.

Horner, "Bu hafta sonunda KERS kullanmadık. Bunu herkese söylemek istemedik, fakat startta bakarsak, zaten buna ihtiyacımızın olmadığı da görülüyor" dedi.

Horner, "Cuma günü KERS'i kullandık ancak dayanıklılığı bizi memnun etmedi. O yüzden sistemi kullanmanın potansiyel bir risk olduğunu düşündük. Bunun üzerine her iki araçtaki cihazları da çıkardık" diye konuştu.

KERS'in kompleks bir sistem ve ilgi çekici bir teknoloji olduğunu kaydeden Horner, "Adrian sistemi kullanmak için araçtan fedakarlıkta bulunmaz, o yüzden sistemin aracın aero şekline uydurulması gerekiyordu, bu da daha büyük sıkıntıları beraberinde getiriyor" dedi.

Vettel'in zaferine ilişkin de konuşan Horner, Alman pilotun rakiplerine karşı ezici bir üstünlük sağladığını belirterek, "Sebastian için, takım için müthiş bir gün. Dün sıralamaları domine etmişti, bugün de tümüyle yarışı domine etti. Mark için üzüncü verici ancak takım olarak harika bir sonuç" diye konuştu.