Reklamlar

9 Nisan 2011 Cumartesi

Hamilton: "Hayal Kırıklığı Yok"


















Lewis Hamilton, McLaren'ın son saniyelerde pole pozisyonunu az bir farkla kaçırmasından dolayı hayal kırıklığı yaşaması için bir sebep görmediğini ifade etti.

Sebastian Vettel, üçüncü seansın son turunda lider durumda olan Hamilton'ı yaklaşık 0.1 saniyelik farkla geride bırakarak ilk cebin sahibi oldu. Bununla birlikte Melbourne'de Red Bull'un 0.8 saniye gerisinde kalmasının ardından aradaki farkın 0.1 saniyeye inmesi McLaren'ın kaydettiği ilerlemenin de göstergesi oldu.

Hamilton, sıralamaların ardından yaptığı açıklamada, "Takımın bu sonuçtan dolayı hayal kırıklığı yaşayabileceğini sanmıyorum. Son yarışa başlarken, Red Bull'larla aradaki farkı kapatmada harika bir iş çıkardık" dedi.

Hafta sonu öncesinde araca bazı yeni parçalar eklediklerini belirten Hamilton, bunların ortaya koyduğu performansın kendisini memnun ettiğini belirtti.

İngiliz pilot, "Burada göründüğü kadarıyla aradaki farkı kapattık. Hız turum mükemmel değildi, o yüzden bunu biraz daha geliştirmem lazım" ifadelerini kullandı.

Antrenmanlarda Red Bull'la kafa kafaya görünmelerine rağmen Hamilton, sıralamalarda henüz bu seviyeye geldiklerinden emin olmadığını dile getirdi.

Red Bull'dan biraz daha fazlasını beklediklerini kaydeden Hamilton, hız turunda bir virajda zaman kaybettiğini belirterek, "Hayal kırıklığı içinde de olamam" diye konuştu.