Reklamlar

9 Nisan 2011 Cumartesi

Vettel "KERS Pole'ü Getirdi"


















Sebastian Vettel, Red Bull Racing'in sıralamalarda KERS'i kullanmaması durumunda pole pozisyonun da gelmeyeceğine inandığını söyledi.

Red Bull, arz ettiği risklerden dolayı Avustralya'da sistemi kullanmama yönünde karar almıştı. Buna karşın Vettel Melbourne'de hem pole pozisyonunu, hem de yarışı kazanmıştı.

Bununla birlikte Sepang'daki uzun düzlüklerden dolayı takım bugün KERS'le piste çıkmaya karra verdi ve Vettel yine sıralamaları zirvede tamamladı.


Dünya şampiyonu Alman pilot yarışın ardından yaptığı açıklamada, Sepang'ın Melbourne'den çok daha zorlu olduğunu belirterek, KERS olmadan, Webber'le dahil, ilk üçte yer almalarının mümkün olmayacağını ifade etti.


Vettel, "Sıralamalara kadar oldukça zor bir hafta olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Aracın ritmi beni memnun etti. Ancak antrenmanlarda bu ritmi yakalayamamıştık, dün umduğumuz kadar yumuşak sürüşler çıkaramadık" dedi.


Red Bull Racing'in KERS kullanmadığı için eleştiriler aldığını hatırlatan Vettel, "Buraya KERS'le ilgili problemlerimizi çözerek geldik. Bugün KERS kullanmasaydık, her ikimiz de burada olmazdık diye düşünüyorum. O yüzden büyük bir başarılı, bu çocuklar takdiri hak ediyor. Sıkı bir çalışma sergiledik, memnunuz" diye konuştu.


Avustralya'da pole pozisyonunu 0.8 saniye farkla kazanmasına rağmen bugün bu farkın 0.1 saniyeye düştüğünün sorulması üzerine Vettel, araçta ters giden bir durumun olmadığını belirtti. Vettel bununla birlikte gününün mükemmel geçmediğini de ifade etti.


Vettel, "Araçta belirli bir problem olmadı, arızalanan hiçbir şey olmadı. Ancak yumuşak değildi, istediğimiz turları atamadık, biraz traik vardı, bazı hatalar yaptım. Fakat sonuçta, netice olumlu. Şimdi yarına odaklanıyoruz" dedi.