Reklamlar

10 Nisan 2011 Pazar

Vettel: "2011'e Mükemmel Bir Başlangıç"




















Melbourne'ün ardından Sepang'da bu sezon arka arkaya ikinci zaferini kazanan Sebastian Vettel, yıla "mükemmel" bir başlangıç yaptığını ifade etti.

Melbourne'ün ardından Sepang'da bu sezon arka arkaya ikinci zaferini kazanan Sebastian Vettel, yıla "mükemmel" bir başlangıç yaptığını ifade etti.

Malezya GP'de de yarışa pole pozisyonundan başlayarak lider tamamlayan Vettel, en yakın rakibinin 24 puan önünde bulunuyor.

Bu iki yarışta kazandığı ivmeyi Çin GP'de de sürdürmeyi amaçlayan Vettel yarış sonrasında yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce, bugün mutlu olmamız, bundan keyif almamız lazım. Bu ivmeyi korumayarak, bunu gelecek yarışa taşıyabiliriz. İkide iki, mükemmel (bir sonuç)" şeklinde konuştu.

Vettel, "Bundan daha iyisi olamazdı. Fakat önümüzde, uzun, çok uzun bir yo. var. Daha alınacak çok puanlar var. O yüzden ayaklarımızı yere basmalıyız" ifadelerini kullandı.

Alman pilot, "Gidişat iyi görünüyor. Eğer bu, sıkı çalışmanın ödülüyse, böyle çalışmak sorun değil. Yarın Çin başlıyor, orada nasıl olacağız göreceğiz" dedi.

KERS'in problem çıkarmaya başlaması üzerine yarışın önümli bir kısmında enerji geri dönüşüm sistemi olmadan mücadele etmek zorunda kalan Vettel, KERS'in startta çok işe yaradığını ve önde kalmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Vettel, "Açıkçası bu plan dahilinde değildi. Ardından KERS geri geldi, yarış içinde önce kullanıbilir durumdaydı, sonra kullanamadık. Üzerinde çalışmamız gereken bir konu" dedi.

Red Bull pilotu ayrıca, "Bugün KERS olmadan start almış olsaydık, farklı bir pozisyonda olurduk. Bize ihtiyacımız olan avantajı sağladı. Küçük bir problem yaşadığımız için sistemi devre dışı bırakmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Takım patronu Christian Horner ise, Vettel'in sürüşünü överek, "gerçekten olgun" ifadesini kullandı. Horner, "Sanırım bugün buradaki en cool pilottu. Yarışı kontrol altında tuttu, lastiklere iyi baktı, kazanmak için gerekli olan şeyleri yaptı" dedi.
BBC'ye konuşan Horner, "Bugün üç veya dört pit stop yapma seçeneklerimiz vardı. Bu seçenekleri kendisine verdik, o da bugün burada gerçekten olgun bir sürüş çıkardı" dedi.