Reklamlar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Alonso 2016'ya Kadar Ferrari'de!



















Fernando Alonso, Ferrari ile sözleşmesini uzatarak, en az 2016 sezonu sonuna kadar İtalyan ekibinde kalmasını sağlayan anlaşmaya imza attı.

Çifte dünya şampiyonu İspanyol pilot, takıma geçtiğimiz yıl katılmış ve kariyerini Ferrari'de sonlandırmak istediğini açıklamıştı.

Alonso'nun takımla yaptığı ilk sözleşme, 2012 sezonunu sonunda dolacaktı. İspanyol pilot, geçtiğimiz yıl Ferrari ile ilk sezonunda şampiyonayı ikinci sırada tamamlamıştı.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo yaptığı açıklamada, "En zor şartlarda bile, her zaman kazanmak için yarışan bir pilotla anlaşmamızı yenilemek büyük zevk" dedi.

Montezemolo, "Fernando, Ferrari tarihinin önde gelen isimlerinden biri olmak için gerekli tüm kalifikasyona sahip, hem teknik olarak, hem de kişilik olarak. Umarım çok yakında yeni zaferlerle takımı güçlendirecektir" diye konuştu.

Alonso ise, "Bu anlaşmadan dolayı çok mutluyum. Ferrari'ye gelir gelmez kendimi çok rahat hissetmiştim. Şu an da Ferrari benim ikinci ailem gibi" değerlendirmesinde bulundu.

Alonso ayrıca, "Maranello'da çalışan herkese ve onlara öncülük edenlere büyük bir güven duyuyorum. Bir gün Formula 1 kariyerimi bitireceğimi düşündüğüm bir takımla sözleşmeyi böyle uzun dönemli uzatmaya karar vermem benim için gayet doğal" diye konuştu.