Reklamlar

12 Şubat 2011 Cumartesi

Kubica'nın Ameliyatı Başarılı Geçti


















Kubica'nın, dün vücudunda ki çatlaklara yönelik yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini açıklandı.

Santa Corona Hastanesi'nde Robert Kubica'yı tedavi eden doktor, vücudundaki çatlaklara yönelik dün yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini, ancak bir ameliyata daha ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Öncelikli olarak fena halde yaralanan sağ eli kurtarmaya yoğunlaşan doktorlar, kemiklerdeki çatlak ve kırıklara yönelik esaslı operasyonu Cuma gününe bırakmıştı.

Dr. Francesco Lanza, Kubica'nın dirseğine yönelik çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "Omuzdaki çatlakları azaltmak mümkün oldu. Kolun, yedi yıl önce oraya yerleştirilen bir platin altında kalan kısmı yeniden kırılmış. Şimdi buraya yeni ve daha uzun bir platin takılacak" dedi.

Lanza, "Dirsek bölümü ise çok kompleks bir alan, yüze göre bile daha karmaşık. Bağlantı noktaları çok. Bunu sonraya bıraktık çünkü hastanın daha iyi bir durumda olması gerekiyor" dedi.

Kubica'nın Santa Corona'dan ayrılmadan önce rehabilitasyonuna başlayabileceğini umduğunu kaydeden Lanza, "Bu onun için çok büyük bir avantaj olur, çünkü biz buradayız, birşey olduğunda hemen müdahele edebiliriz, gerekirse tavsiyelerde bulunuruz. Bu tedavi süreci içindeki tüm doktorlar onun çevresindeler" diye konuştu.