Reklamlar

14 Nisan 2011 Perşembe

Massa: "Strateji Her Zamankinden Daha Önemli"


















Albert Park ve Sepang'da sezon öncesi beklentilerini bulamayan Felipe Massa, takımın fabrikada çok kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmaların özellikle sıralama hızını arttırmasını ve araç performansını iyileştirmesini umuyor.

Massa'nın bir diğer endişe kaynağı ise pit stop performansı. Pirelli lastikleriyle ne kadar pite ihtiyaç duyulduğu pist pozisyonunu açısından büyük önem taşıyor.

Massa, "Şu ana dek iki yarışı geride bıraktık. Bu iki yarışta aynı üç takım podyuma çıktı ve kazanan aynı. Ferrari ise bunların arasında yer almadı. Eğer kazanamıyorsanız, elbette mutlu olamazsınız. Bu durumu değiştirmeye çalışırsınız, fakat aslında mevcut durum, bazılarının düşündüğü gibi çok da kötü değil" ifadelerini kullandı.

Ferrari'nin internet sitesine yazan Brezilyalı pilot, "Evet, her iki yarışta da sıralamalarda yeterince hızlı olmadığımız doğru. Melbourne'de yarış hızımız da pek etkileyici değildi doğrusu. Bununla birlikte Malezya'da Pazar günü aracın performansı iyiydi. Bu performansı devam ettirmemiz lazım, ancak buna ek olarak, aracın tek tur hızını da iyileştirmek için çok sıkı bir çalışma içinde olmamız gerekiyor" dedi.

Ferrari pilotu, "Kış döneminde, geçişlerin artması beklendiği için, sıralamaların bu yıl daha az önemli hale geleceği söyleniyordu, fakat şu ana kadar, önde başlamayan pilotların, iyi bir hıza sahip olsa da işinin hala zor olduğunu gördük" diye konuştu.

Fabrikadaki herkesin mümkün olan en kısa sürede aracı geliştirmek için yoğun bir gayret sarfettiğini söyleyen Massa, "Fakat bu iş ne kadar sürer söylemek zor, ancak çok hızlı bir şekilde olacağını umuyorum tabi. Çin'de bazı güncellemelerimiz olacak, Cuma günü bazı yeni parçalar deneyeceğiz" ifadelerini kullandı.