Reklamlar

17 Nisan 2011 Pazar

Alonso: "Önümüzdeki Araçlara Göre Çok Yavaştık"


















Fernando Alonso'ya göre sıkıntılı anlar yaşadığı Çin GP'de 3 pitstop stratejisi de kendisine yardım etmezdi.

İki pitstop ile yarışı tamamlayan Ferrari pilotu, uzak ara 7. sırayı elde etti ve sonlarda Michael Schumacher'i karşı savunma yapmak zorunda kaldı; yumuşak lastiklerde yavaş göründü.

Alonso: "Hangisinin en iyi olduğunu şimdi göreceğiz. En hızlı araca sahip olduğunuzda strateji tercihinde bulunmak çok kolaydır; aracınız yavaşsa zordur. Bugün Webber, sıralamanın çok önemli olmadığını gösterdi."

"En önemli şey, iyi bir lastik bozulmanızın ve iyi bir stratejinizin olması. Bu sene geçiş de kolay. Söylediğim gibi en kolay şey, Red Bull gibi bir araca sahip olduğunuzda... Üç pit, ili pit veya bir pit... Sonunda yine podyumda oluyorsunuz"

"Aracı her şekilde geliştirmemiz gerek. Bence (3 pit) işleri çok da değiştirmezdi. Önümüzdeki araçlara göre çok yavaştık. Bu yüzdez benzer bir sonuçla bitirdik"

İspanyol pilot, yarışın sonlarında yer kaybettiği sırada aracında özel bir sorun olmadığını da belirtti.

Alonso: "Hayır, herhangi bir özel sorun yoktu. Yarışın herhangi bir yerinde hızlı değildik sadece. Ufak-ufak yer kaybetmeye devam ettik"

"Ardından 2 pitstop yapmaya karar verdik. Yarışın bazı bölümlerinde iyi konumdayız gibi göründü ve diğerleri arkamızda mermi gibi uçuyorlardı. Onları tutmaya ve yarışı nerede olursa bitirmeye çalıştık"