Reklamlar

17 Nisan 2011 Pazar

Webber, Vettel'in Kazanmamasına Sevindi !

















Mark Webber, takım arkadaşı Sebastian Vettel'in Çin'de kazanmamasından ve böylece farkın daha da açılmamasından memnun olduğunu açıkladı.

Cumartesi günü sıralamada zorlu anlar yaşayan ve bugün 18. sıradan yarışa başlayan Webber, yeni lastiklerinin de etkisi ile muhteşem bir performans ortaya koydu.

Sonlardan gelen Avustralyalı pilot, podyuma çıkmayı başardı; yarış içindeki temposu ile galibiyet mucizesi soru işaretleri uyandırdı.

Webber: "Lewis'i tebrik ediyorum. Sonunda başka birinin... elbette Seb ile aynı takımdayız ama olağanüstü bir dönem geçiriyor ve burada hepimiz zaferler için bulunuyoruz."

"Bir şekilde McLaren'in kazanması utanç verici ama Seb'in de çok uzaklaşmasına izin veremezdik. Yarış açısından iyi bir gündü. Takım adına puanlar açısından da iyi bir gündü."

Avustralyalı pilot, yarışın başlarında sert lastiklerle trafiğe takılıp yükselmekte sıkıntı yaşadığını ama daha sonra yumuşak lastiklerle uçtuğunu ifade etti.

Webber: "İnginç bir yarıştı. Ana sert lastiklerle başlamaya karar verdik. Pek arzulanan lastik olmadığını biliyoruz. Onu yolumuzdan çektik. Oldukça aldatıcıydı. Bu çocukların olduğu yerde geri dönmek kolay değildi."

"Ama araç geri geldi ve ondan sonra tekrar başladık. 15 tur geçmişti ama hâlâ 17. sıradaydım. Sonra araçta kendimi daha rahat hissetmeye başladım. Sıralama sonrasında birkaç set lastiğim kalmıştı. Bu yüzden belki de sıralama çıkmamak ve öylece yarışa başlamak daha iyi kumardır"

"Şaka bir yana bu hafta sonu harika bir iş çıkardık. Çocuklar pes etmedi. Bu, fabrikadaki herkes için yapılmış bir sürüştü."