Reklamlar

15 Nisan 2011 Cuma

Massa:" Yarış Hızı Yeterli Değil"


















Felipe Massa, Ferrari'nin yarış hızındaki güçlü performansının, sıralamalarda yavaş kalmasının yol açtığı kaybı telafi etmediğini söyledi.

Takım patronları Stefano Domenicali, Aldo Costa ve Pat Fry, takımın yaşadığı problemleri masaya yatırmak için Malezya'nın ardından acele olarak Maranello'daki fabrikaya dönmüştü.

Takım kaynakları, araçta yapılan güncellemelerin niçin, rüzgar tüneli testlerindeki sonuçları vermediği ve ekstra downforce oluşturmadığı üzerine odaklanıldığını belirtti.

Bu sorunların, Ferrari'nin geçtiğimiz yıl rüzgar tünelinde yaptığı değişikliklerle bağlantısı olabileceği de belirtiliyor.

Ferrari, karşılaşılan sorunları daha iyi anlayabilmek için bugün antrenmanlarda aerodinamik simülasyon çalıması üzerine yoğunlaşıyor.

Bu çalışmaların sonuç vermesini umduğunu söyleyen Massa, "Tabii ki problemleri çözmeye çalışıyoruz. Fakat, araca yeni parçalar getirmek için, bir önceki yarıştan itibaren sadece 5 günümüzün olduğu da bir gerçek" dedi.

Brezilyalı pilot, "Herkesin aracın mümkün olan en kısa sürede rekabetçi düzeye getirilmesi için çalışması önemli" dedi. Ferrari'nin en azından yarışta, sıralamalardan daha hızlı olmasının kendisini ümitlendirip ümitlendirmediği sorusuna ise Massa, "Evet, fakat sıralamalarda bir saniyeden fazla yavaşsanız bu (yarış hızı) yeterli olmuyor" cevabını verdi.